Sosyal Medya

Dünya

Erdoğan'dan, 'AB’ye üyelik kapısını kapatırız’ sinyali veren Avrupa’ya sert sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa’nın miting yasağı ve bakanlara karşı skandal uygulamalarını eleştirdi, Batı’ya sert mesajlar verdi: AB üyelik süreciymiş, geri kabul anlaşmasıymış; artık hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler. Bitti o işler. 16 Nisan’dan farklı bir Türkiye doğacak, ondan sonra masaya oturacağız. Bunu gördükleri için panikliyorlar. Bu devran böyle sürmez.



CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Almanya ve Hollanda’nın yasakçı tavrı üzerinden Avrupa’ya sert  mesajlar verdi, “Yıllarca bize ‘AB kriterleri’ diyerek, dayattıkları ne varsa ÅŸimdi hepsini kendileri ayakları altına alıyor. Åžu 16 Nisan bir bitsin, 16 Nisan bittikten sonra masaya oturacağız, konuÅŸacağız. AB süreciymiÅŸ, geri kabul anlaÅŸmasıymış... Geçti o iÅŸ... Bu devran böyle yürümez” dedi.
 
‘Ä°nsan İçin Orman, Ekonomi İçin Orman’ programına katılan ErdoÄŸan’ın gündeminde 16 Nisan referandumu, eleÅŸtirilerinin hedefinde ise Avrupa vardı. ErdoÄŸan, bakanların Almanya ve Hollanda’da referandum propagandası yapmasına izin verilmediÄŸini hatırlatarak “GereÄŸi neyse Türkiye olarak da biz bunu yaparız. Hollanda’da yerlerde sürüklenen benim Hüseyin Kurt kardeÅŸimin hesabını soracağız. Yerlerde sürüklenenler aynı zamanda AB kriterleridir. Bunun hesabını da onların vermesi lazım” dedi. ErdoÄŸan, şöyle konuÅŸtu: “Bundan sonra ülkemizde, çeÅŸitli sıfatlar altında ajanlık yapan hiçbir Avrupalıya izin verilmeyecektir. Ä°ster ÅŸahıs olsun isterse kurum olsun. AB üyelik süreciymiÅŸ, geri kabul anlaÅŸmasıymış; artık hiçbiriyle bizi tehdit edemeyecekler. Bitti o iÅŸler. 16 Nisan’da ÅŸu cumhurbaÅŸkanlığı hükümet sistemine bir geçelim; ondan sonra çok daha farklı bir Türkiye doÄŸacak. Bunu bilelim. Çünkü 2023 hedeflerimize ulaÅŸmamızdan öylesine endiÅŸe ediyorlar ki, bunun garantisi olarak gördükleri 16 Nisan halk oylamasında aleni taraf haline geldiler. Size ne? Korkunun ecele faydası yok.” ANKARA -AA
 
MUHALEFETTEN DAHA SERTLER
 
KonuÅŸmasında hem CHP’yi hem de Avrupa’yı sert sözlerle eleÅŸtiren ErdoÄŸan, ÅŸunları söyledi: “ Avrupa ülkelerinin 16 Nisan konusundaki duruÅŸları bizim muhalefetten daha sert, daha haÅŸin, daha yaralayıcı. Bakanlarımızı ülkelerine sokmamak için her türlü diplomatik teamülü çiÄŸnemekten, 2 saatte OHAL ilan etmeye kadar her yola baÅŸvuruyorlar. Kaldı ki, Avrupa’da belediyeler OHAL ilan edebiliyor. Böyle yetki var. Bizim ilan ettiÄŸimiz OHAL beyleri rahatsız ediyor. Ä°ÅŸinize bakın iÅŸinize.  Onlar da Türkiye’de yönetim sisteminin deÄŸiÅŸmesinin sonuçlarının gayet iyi farkındalar. GeçmiÅŸte ‘hasta adam’ dedikleri bu ülkeyi bir türlü mezara gömüp, başına taÅŸ dikemediler. Åžimdi bu ülkenin yeniden diriliÅŸine ÅŸahit olmak elbette onlara acı geliyor. Ne yaparsanız yapın. Topunuz gelin. Bu millet 16 Nisan’da gereÄŸini sizlere gösterecektir.”
 
IRKÇI, FAŞİST, ZALİM AVRUPA
 
Avrupa’nın bu yasaklarla gerçek yüzünü ortaya çıkardığını anlatan ErdoÄŸan, şöyle devam etti: “Gerçek suratları ortaya çıktı. Bunlar insanlıktan nasibini almamış. Bunlarda vicdan, merhamet yok. Bu Avrupa, Ä°kinci Dünya Savaşı öncesinin ırkçı, faÅŸist, zalim Avrupa’sıdır. Bu Avrupa, OrtaçaÄŸ’ın Türk ve Ä°slam düşmanı Avrupa’sıdır. Avrupalılar önce Suriye meselesinde ardından 16 Nisan konusunda ortaya koydukları tavırla kendi maskelerini kendi elleriyle yırtmışlardır.”
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, Diyanet Ä°ÅŸleri Türk Ä°slam BirliÄŸi mensubu imamlarına yönelik casusluk iddialarına da tepki göstererek “Terör örgütlerinin hepsine kucak açan Avrupa’nın, Diyanet Ä°ÅŸleri BaÅŸkanlığı’mızın imamlarına tahammül edememeleri aynı karın aÄŸrısının eseridir. Bize nasıl davranırsanız bizden de aynı muameleyi görürsünüz” dedi.
 
İYİ Kİ VARSINIZ ÇOCUKLAR
 
CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde down sendromlu çocukları CumhurbaÅŸkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. ErdoÄŸan, salona geliÅŸinde kendisini bekleyen çocukları selamlayarak madalya alan sporcuları tebrik etti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.